Wat bedragen de verzendkosten?

Wij verzenden binnen heel België. Onze bestellingen worden verwerkt via Bpost. De verzendkosten bedragen €5,70. Bij besteding boven €25,- geniet je van gratis verzending!


Wat zijn de levertijden?
Godin Coffee streeft naar een snelle levering van de producten. Wanneer je op werkdagen voor 16.00 een bestelling plaatst, streven wij ernaar op je bestelling binnen 24 uur bij je thuis te hebben.

Ik ben niet thuis tijdens de bezorging, wat nu?
Kan je pakket niet afgeleverd worden, dan ligt het 7 dagen op je te wachten op een Bpost locatie. Ook hiervan ontvangt u een notificatie van de chauffeur, hier staat ook de afhaallocatie op vermeld. Na deze 7 dagen stuurt BPOST de zending terug naar ons magazijn.

Verkeerd adres
Het is de verantwoordelijkheid van de klant om ervoor te zorgen dat het opgegeven verzendadres correct is. Wij doen ons best om de verwerking en verzending te versnellen, zodat er altijd een klein venster is om een onjuist verzendadres te corrigeren. Neem onmiddellijk contact met ons op als u denkt dat u een verkeerd verzendadres heeft opgegeven.

Verloren of gestolen pakketje
Wij zijn niet verantwoordelijk voor verloren of gestolen pakketten. Mocht het geval zijn dat uw Track & Trace aangeeft dat uw pakketje op uw adres is afgeleverd – maar u heeft toch uw bestelling niet ontvangen – meldt dit alsjeblieft. Binnen 14 dagen na de aangegeven leverdatum wordt een onderzoek gestart door BPOST , wij houden u hierover geïnformeerd tot aan het einde van het onderzoek.

Vragen over je bestelling 
Staat je vraag er niet tussen, neem dan gerust contact met ons op.

Retour

Bij een retour dient de klant onderstaande gegevens in te vullen en het pakketje sturen naar het vermeld adres.

 

Modelformulier voor herroeping  

(dit formulier alleen invullen en terugzenden als u de overeenkomst wilt herroepen)  

  • Aan  
    Godin Coffee
    Herenstraat 56 Genk
  •  

— Ik/Wij (*) deel/delen (*) u hierbij mede dat ik/wij (*) onze overeenkomst betreffende de verkoop van de volgende goederen/levering van de volgende dienst (*) herroep/herroepen (*): 

 

— Besteld op (DD-MM-YYYY) : — Bestelnummer : 

 

—  Ontvangen op (DD-MM-YYYY): 

 

— Naam/Namen consument(en)  

 

— Adres consument(en) : 

 

— IBAN Rekeningnummer: 

 

— Handtekening van consument(en) (alleen wanneer dit formulier op papier wordt ingediend)  

 

— Datum(DD-MM-YYYY):